Luksus når du sover - sengesett i silke
   
Skip Navigation Links
Sengesett i silke
Putetrekk
Dynetrekk
Laken
Dyner
Reisesengesett
Reisesengesett
Nattøy
Utvalg
Diverse
Priser / silkeprodukter
Silkeputetrekk
Silkedynetrekk
Silkelaken
Silkedyner
Silkereisesengesett
Silkenattøy
Gode tilbud
Om Astell
Om silke
Om vask av silke
Om fabrikken
Omtaler
Hjelp

E-post:
postmaster@astell.no

Telefon:
90824961
(kl 16-22)
Silken er god mot huden din og god for soveromsmiljøet

Silke er 100 % naturfiber med unike egenskaper.

Silke beholder alltid en fuktighet på 11 % (bomull 3-4 %, kunstfibre som polyester 0,5 % og bør ikke brukes rett mot huden). Dermed tørker ikke silken ut huden din slik andre tekstiler gjør.

Silke føles kjølig i det du legger deg. Dette er fordi silken henter varme fra kroppen din for så å holde på varmen. Silke er vevd slik at stoffet «puster» og leder bort varme som kroppen avgir. Derfor har silken den fine egenskapen og både føles svalende på sommerdager og varm om vinteren.

Silke blir også kalt «din andre hud».

I et soverom med silke sengetøy vil det ikke finnes støv fra sengetøyet fordi silken har meget lange fibre (1200m). Derimot i et soverom med bomullssengetøy kan en i solskinn se støvet virvle.

For mennesker med astma hjelper fuktigheten på åpenhet i nese og hals.

Silkens fuktighet hjelper mot eksem og psoriasis. Det er gunstig for allergikere at silken gir et mer støvfritt soveromsmiljø.


Om habotai silke
Habotai silke er stiv før den vaskes i kjemikalie ved 60 grader. Stivheten skyldes at den har mange knytninger. Disse knytingene åpnes opp i overflaten i løpet av vaskeprosessen. Man får da en veldig myk overflate. Samtidig er habotai silke meget sterk. Habotai silke ble for eksempel brukt i fallskjermer under den annen verdenskrig.

Om silke sateng
Silke sateng har en løsere struktur med mange parallelle tråder og få krysninger. Det er dette som gjør at en får den blanke sateng effekten.

Om silke sateng stripet
Her brukes det to typer av silke garn – nemlig warp og weft garn. Warp garn er tynnere, men med høy tetthet – 110 tråder per cm. Dette gir høy glans. Weft garn er tykkere, men med lavere tetthet – 48 tråder per cm. Denne er tvinnet og virker mattere. Den skinnende delen har 80 % warp garn i overflaten og 20 % warp garn på baksiden. Resten er weft garn. Den matte delen har 80 % weft garn i overflaten og 20 % weft garn på bakssiden. Resten er ward garn.